despre
tipar
finisare
portofoliu
oferta
contact
 
 
Tiparul digital este tehnologia (laser, cu jet de cerneala, presa digitala, etc.) care poate imprima documente direct dintr-un fisier digital, fara a trece printr-un mediu intermediar cum ar fi un film negativ sau un echipament.
Termenul desemneaza in general orice tip de imprimare care nu implica transferul imaginii de pe film ca in cazul tipariturii clasice „offset”. Tiparul digital se face in mod normal pe suport de hartie insa noile tehnologii permit imprimarea si pe alte materiale cum ar fi panza spre exemplu.
Beneficiile imprimarii digitale sunt acelea ale timpilor de executie mult mai mici decat in cazul tiparului offset, costuri de productie inferioare pentru tiraje mici si mai ales posibilitatea de a personaliza documumentele cu ajutorul soft-urilor specializate. Un alt avantaj este acela de a putea realiza schimbari imediat fara a afecta tirajul unei comenzi tipografice.
Cand folosim tiparul digital?
Atunci cand avem nevoie de o cantitate mica de tiparituri.
Atunci cand dorim sa personalizam fiecare document, spre exemplu dorim sa trimitem o serie de invitatii si dorim sa ne adresam fiecarei persoane in parte.
Atunci cand avem foarte putin timp.
Atunci cand facem teste inaintea tiparului offset.